Vežbajte oko pri kadriranju

kadriranje prilikom fotografisanja

            Ako se zadesite na nekom skupu ili sastanku i pruži Vam se prilika, ne propustite je! Možete razbiti monotoniju, koje obično bude u takvim situacijama i pozovete ljude da se fotografišu. Na taj način možete upoznati nove ljudi i ostvariti kontakt sa njima. Kako bi ste tim ljudima mogli da pošaljete fotografije, svako od njih će Vam dati svoju e-mail adresu. Ovo je još jedna prednost fotografije!

            Ako želite da proverite kvalitet svojih fotografija možete se registrovati na neki od brojnih sajtova ili foruma koji se bave fotografijom. Svoje fotografije možete nakon registracije postaviti npr. na Dizajn zoni. Međutim, budite spremni da istrpite kritike, jer će članovi Dizajn zone sigurno naći puno mana u Vašim radovima. Oni su nepristrasni i krajnje iskreni, tako da nemojte da brinete, jer su to dobronamerne kritike iz kojih puno možete da naučite.

            Na ovom sajtu postoji stranica sa blokom linkova o fotografijama. Svoju prvu galeriju fotografija možete da postavite i na servisu Yahoo-a, koji se zove Flickr ili na servisu Google-a Picasi. Možete upotrebiti i MySpace. Na sajtu www.photo.net možete videti mnoštvo fotografija. Obratite pažnju na one najbolje – vidite kakve su na njima boje, kompozicija, okviri i ramovi, načini kropovanja, detalji, trendovi itd. Zatim, pokušajte da sve to primenite na sopstvenim snimcima. Uz sve to potrebno je praćenje blogova, foruma, komentara iskusnih fotografa. To je najbolji način i tada ste na pravom putu da napredujete u oblasti fotografije.