Fotografisanje poslovnog portreta

Fotografisanje poslovnog portreta

U ovom 21-om veku, različitih zanimanja i interesantnih poslova neverovatno je mnogo. Nekada davno, znali su se samo određeni zanati, mnoge nauke nisu bile razvijene i mogućnosti za Vaše poslovno opredeljenje bile su daleko manje; odnosno, izbor je bio suženiji. Danas, zaista postoje poslovi za sve tipove ljudi, za različite karaktere i posebne sklonosti… umetnici, apotekari, građevinski ineženjeri, modni dizajneri, „freelance“ pisci, astronuati, fitnes instruktori, astrolozi, fizičari, homeopate… – svi oni imaju svoj mesto u svetu. Međutim, popularizacija i proširenje različitih poslovnih oblasti donela je i veliku konkurenciju u skoro svim oblastima poslovanja; te je marketing dotakao skoro sva ova polja, a kada je reč o marketingu, reklamiranju i probijanju na tržište onda je nezaobilazna i usluga profesionalnog fotografisanja. Ono što mi posebno izdvajamo iz ponude kada je reč o poslovnom reklamiranju jeste usluga – fotografisanja poslovnog portreta. Šta tačno podrazumeva navedena usluga fotografisanja poslovnog portreta? U zavisnosti od oblasti Vašeg poslovanja ova usluga može podrazumevati fotografisanje u Vašem kancelarijskom prosotoru, vašem poslovnom okruženju, odlazak na teren ukoliko je u pitanju posao takvog tipa. Neretko se vlasnici velikih firmi odlučuju za fotografisanje većine njenih zaposlenih pojedinačno, ali i za barem jednu timsku, grupnu, fotografiju celog kolektiva. No, krenimo redom, prvo kažimo nešto o individualnom poslovnom portretu.

Dobro urađena web prezentacija ili katalog, brošura koja treba da na adekvatan način u potpunosti predstavi delatnosti Vaše firme ne može se izraditi bez profesionalnih fotografija. Zbog ove nepobitne činjenice mnoge firme i kompanije nam se javljaju svakodnevno raspitujući se o usluzi profesionalnog fotografisanja portreta. Šta sve mi nudimo pod ovom uslugom? Pre svega, u pitanju je usluga koja podrazumeva odlazak na teren, bilo da je taj teren kancelarijski poslovni prostor, bilo da je u pitanju prostor na otvorenom ili kombinacija. Činjenica je da se pravi poslovni porteret osobe koje radi mora fotografisati upravo na njenom pravom, glavnom radnom mestu; jer jedino će tako fotografija poslovnog portreta biti realistična, a osoba koja se fotograifše će biti „svoj na svome“. Firme koje poseduju kataloge sa fotografijama svojih zaposlenih u okviru poslovnog okruženja imaju zaista najbolje i najreprezentativnije reklame. Ukoliko želite da na najefektniji i najjednostavniji način predstavite nešto što radite, čime se Vaša firma zaista bavi, onda je najbolje da unajmite fotografa koji će izradom profesionalnih portreta to učiniti na najbolji mogući način. Prilikom dolaska u Vašu kancelariju možemo po potrebi poneti prenosivu vrstu foto rasvete, kako bi Vaše fotografije izgledale što lepše, reprezentativnije i profesionalnije. Razmilsite samo, na koji način želite da predstavite Vaše radnike, poslovno okruženje koje nudite – možda na lep i vedar način, a opet na onaj na kojem je očigledno da se poslovi ozbiljno rade. Na poslovnim portretima Vaših zaposlenih mora se videti da su oni zadovoljni svojim poslom; nemojte rizikovati i pokušavati da ovakve reprezentativne fotografije napravite sami, pozovite profesionalce, pozovite nas.

Pod fotografisanjem poslovnog portreta mi ubrajamo i veoma traženu uslugu fotografisanja grupnog portreta, odnosno fotografisanja celog kolektiva koji u firmi radi. Mi znamo da ova vrsta poslovnog portreta zapravo predstavlja portret duše Vaše firme;zbog svega toga i ovom zadatku prilazimo sa velikom pažnjom, trudeći se da svaki detalj na fotografiji bude savršeno ukomponovan, te da svako na njoj izgleda baš kako bi trebalo. Ovi grupni poslovni portreti nešto su zahtevniji od individualnih, pre svega jer treba ugovoriti vreme u kojem svi mogu, barem na kratko da ostave svoje obaveze na poslu; što znači da je vreme koje fotograf ima na raspolaganju veoma kratko i on radi „pod pritiskom“. Međutim, profesionalcima kao što smo mi, ovo ne predstavlja problem. Imamo dovoljno iskustva i sa ovom vrstom fotografisanja, te znamo da postoji deo posla koji bi trebao da se obavi unapred pre zakazivanja termina za grupno fotografisanje poslovnog portreta; a to znači da bi mi unapred trebalo da znamo koji broj ljudi je u u pitanju, te da na vreme pronađemo lokaciju u Vašoj firmi na kojoj se mogu svi zaposleni smestiti, a koja će ujedno biti povezana sa time čime se Vaša firma bavi. Dakle, postoji mnogo trikova, mnogo načina da se grupni pofesionalni potrtet u Vašoj firmi fotografiše na najbolji mogući način.

Bilo da Vam je potrebna profesionalna usluga fotografisanja poslovnog portreta za sve zaposlene individualno, bilo da je reč o jednoj grupnoj fotografiji složnog kolektiva, ne oklevajte da nas pozovete kako bismo pronašli najbolje rešenje za izradu reprezentativne poslovne fotografije.